De Bijlmerbajes Remix

Zie daar wederom een mooie kans voor Remix. De ‘kalverstraat’, de logistieke straat van de P.I. Overamstel, zal niemand willen behouden. Maar er zit wel materiaal in voor een ‘nieuw’ gebouw van 6000 m2. En in wat voor vorm zouden de oude gevangenismuren kunnen terugkomen?

De gevangenis staat in de verkoop en de gemeente wil hier een stuk stad erbij maken. Laten we dat doen met de gebouwen en het materiaal wat er reeds aanwezig is. Dat is duurzaam, circulair en de manier om de roerige geschiedenis van de plek tastbaar te houden.

pioa-adam-26

Remix kansen voor Holendrecht center

Het fameuze Holendrecht center naast het AMC in Amsterdam Zuidoost zal gesloopt gaan worden. reA onderzoekt samen met de ontwikkelaar en de gemeente Amsterdam de mogelijkheden voor een remixproject. Een Holendrecht 2.0

remix-HC-foto-bestaand.pdf

 

Remix bij Ecobouw 2016

Barry van Waveren presenteert het remixproject concept op het congres Ecobouw in Scheveningen op 13 september 2016. Voor meer informatie zie: www.ecobouw.net.

Afbeeldingsresultaat voor ecobouw 2016

Remixproject bij Architectenweb

Op 12 april zal Barry van Waveren een presentatie geven over het remixproject en deelnemen aan het debat bij het Netwerkevent bij Architectenweb, voor meer informatie en aanmelding zie: http://www.architectenweb.nl/aweb/agenda/agendadetail.asp?id=38616

Website online

De website van het remixproject is vanaf nu te vinden op remixproject.nl. Hier verschijnen regelmatig nieuwsberichten en de inhoudelijke informatie zal zich langzaam uitbreiden.

Ondertekening Green Deal

Op 26 november is de Green Deal van Cirkelstad Amsterdam officieel van start gegaan. reA is van de partij.
Zie verder: videoverslagcirkelstad.nl

Cirkelstad Amsterdam

reA participeert in Cirkelstad Amsterdam. Samen met onder andere de gemeente, BAM, Oranje, AM en vele anderen zetten wij ons in voor een stad zonder afval en zonder uitval.

Demontage voormalig Ministerie van VROM

Bezoek aan de demontage van het voormalige VROM-gebouw in Den Haag, uitgevoerd door Beelen Sloopwerken.
Vanwege de drukte in de omgeving mag hier niet zomaar gesloopt worden. Vandaar snijdt Beelen de betonnen elementen los, alvorens ze op de grond worden fijngeknepen en afgevoerd. Dit project laat zien dat het wel degelijk goed mogelijk is een gebouw op een zorgvuldige manier uit elkaar te halen. Volgende stap is om de elementen niet te verpulveren, maar een tweede leven te geven.

Het remixprojectteam is onderweg

Boele van Eesteren, Beelen Sloopbedrijf en de ingenieurs van Royal HaskoningDHV hebben zich aangesloten. De merites van het idee worden nu tegen het licht gehouden aan de hand van een studie. Een leegstaand gebouw aan de Karspeldreef wordt omgetoverd tot een appartementengebouw op het Oostenburgereiland.

Project Middelburg 1986

Een voorloper van wat wij nu remixen noemen. Het demonteren van een flat in Middelburg in de jaren tachtig. De verkregen materialen worden weer ingezet in naastgelegen gezinswoningen.
De bijzondere film is beschikbaar gesteld door N.R. Naber, auteur van : Reuse of hollow core slabs from office buildings to residential buildings, TU Delft, 2012.